تبلیغات

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

خدمات وبلاگ نویسان جوان

تبلیغات پیامکی تبلیغات پیامکی مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد قشم - تغییر جنسیت ماهیان به روش كاشت كپسول هورمون دركشور
مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد قشم
حفاظت از محیط زیست برای داشتن محیطی سالم
با کلیک روی ستاره یک امتیاز به این مطب بده
پنجشنبه 25 شهریور 1389

تغییر جنسیت ماهیان به روش كاشت كپسول هورمون دركشور

پنجشنبه 25 شهریور 1389

مراسم انتقال یافته‌های تحقیقاتی و روز مزرعه با تاكید بر تكثیر و پرورش ماهیان دریایی با حضور جمعی از كارشناسان شیلات كشور، مراكز تحقیقاتی و ادارات كل شیلات استان‌های جنوبی و همچنین جمعی از پرورش‌دهندگان بخش خصوصی در مركز تحقیقات آبزی پروری جنوب كشور در اهواز برگزار شد.

به گزارش سرویس «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این مراسم در خصوص تكثیر و پرورش ماهیان دریایی شامل گونه‌های هامور، شانك و صبیتی و همچنین تغییر جنسیت در ماهیان درایی كه در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان آب شور بند اما خمینی (ره) انجا گرفته گزارشی توسط كارشناسان مركز تحقیقات آبزی پروری جنوب كشور ارائه گردید. سپس كارشناسان حاضر در جلسه به بحث و تبادل نظر پیرامون موارد ارایه شده پرداخته و در پایان برگزاری جلسات مشابه در سایر استان‌ها جهت تبادل اطلاعات علمی بین مراكز تحقیقاتی، اجرا و بخش خصوصی را خواستار شدند.

دكتر مرمضی، رییس مركز تحقیقات آبزی پروری جنوب كشور با ارایه توضیحاتی در خصوص تاریخچه و روند كار تكثیر و پرورش ماهیان دریایی در منطقه به اهمیت این موضوع در امر بازسازی ذخایر و توسعه آبزی پروری دریایی پرداخت و گفت: تغییر جنسیت ماهیان دریایی هامور و صبیتی توسط كارشناسان این مركز با استفاده از روش كاشت كپسول حاوی هورمون در بدن این ماهیان با موفقیت انجام شده است.

وی ضمن تاكید بر پیچیدگی و حساسیت بیوتكنیك تكثیر و پرورش ماهیان دریایی و فعالیت‌های مهم مرتبط با آن نظیر غذای زنده، خواستار توجه بیشتر مسئولان به این فعالیت از نظر اعتبارات، تجهیزات و فضای كار شده و از بخش خصوصی خواست تا برای تسریع در توسعه آن سرمایه‌گذاری كنند.

رییس مركز تحقیقات آبزی پروری جنوب كشور به تولید انبوه ماهیان دریایی هامور، شانك و صبیتی كه توسط این مركز آغاز شده اشاره كرد و دسترسی به این مسئله را گامی مهم در جهت بازسازی ذخایر این ماهیان با ارزش برشمرد.

دكتر مرمضی در پایان اهم دستاورد‌های مركز تحقیقات آبزی‌پروری جنوب كشور را در خصوص ماهیان دریایی به

دستیابی به زی فن تكثیر ماهیان دریایی (شانك، هامو و صبیتی)، به دست آوردن تكنیك تغییر جنسیت در ماهیان دریایی، دستیابی به بیوتكنیك تولید انبوه بچه‌ماهیان دریایی، دستیابی به بیوتكنیك تولید انبوه و متراكم و غنی‌سازی غذای زنده (جلبك، روتیفر و آرتیما) و طراحی، ساخت و به كارگیری قفس‌های شناور برای پرورش ماهیان دریایی با استفاده از فن‌آوری بومی عنوان كند.



ماهی غذای مغز است

 

در تاكیدی بر این نظریه كه "ماهی غذای مغز" است، یك مطالعه جدید نشان داده است، در افرادی كه در رژیم‌های غذایشان ماهی فراوان مصرف می‌كنند خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر بطور چشمگیری پایین‌تر است.

به گزارش پایگاه اینترنتی هلث دی، به نظر می‌رسد كه علت عمده این امر وجود "اسید دوكوساهگزانویك"(‪ docosahexaenoic acid (DHA‬در ماهی باشد.

دوكوساهگزانویك اسید چرب اشباع نشده امگا ‪ ۳‬است كه به نظر می‌رسد بر خطر زوال عقل تاثیر بگذارد و برای عملكرد مناسب سیستم عصبی مركزی حائز اهمیت باشد.

دكتر "ارنست شفر" دانشمند ارشد و مدیر "آزمایشگاه سوخت و ساز چربی" در "مركز تحقیقات تغذیه انسان جان مایر" وابسته به وزارت كشاورزی آمریكا در بوستون و محقق ارشد این مطالعه گفت: وجود سطح بالای ‪ DHA‬در خون، اسید چربی كه در ماهی پیدا می‌شود، خطر ابتلا به زوال عقل را به نصف می‌رساند.

شفر گفت معلوم شده است كه اسید چرب امگا ‪ ۳‬از قلب و سیستم چرخش خون در بدن محافظت می‌كند.

وی افزود از آنجاییكه ماهی برای قلب انسان مفید است برای مغز نیز احتمالا فایده دارد.

ماهی‌های چرب مانند ماهی خال مخالی(مكرل) ، قزل آلا، شاه‌ماهی، ساردین، آلباكور (نوعی ماهی تون) و آزاد مقدار زیادی ‪ DHA‬دارند.

یافته‌های این مطالعه در شماره نوامبر مجله "آرشیو نورولوژی " چاپ شده است.

در این مطالعه شفر و همكارانش بانك اطلاعاتی در خصوص سطح ‪ DHA‬و زوال عقل را در ‪ ۸۹۹‬مرد و زن كه در "مطالعه قلب فارمینگهام" شركت كرده بودند، بررسی كردند.

در جریان ‪ ۹‬سال پیگیری ‪ ۹۹‬درصد از این افراد به زوال عقل و ‪ ۷۱‬نفر به بیماری آلزایمر مبتلا شدند.

محققان دریافتند، در افرادی كه در خون آنها بالاترین سطح ‪ DHA‬وجود داشت، خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر به ترتیب ‪ ۴۷‬درصد و ‪ ۳۹‬درصد كمتر بود.

محققان گزارش دادند، افرادی كه بالاترین سطح ‪ DHA‬را در خونشان داشتند، گفتند كه در هفته بطور متوسط دو تا سه وعده ماهی می‌خورند در حالیكه افرادی كه سطح ‪ DHA‬در خونشان پایین‌تر بود بطور قابل توجهی ماهی كمتری می‌خوردند.



 






تبلیغات پیامکی