تبلیغات

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی كُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

خدمات وبلاگ نویسان جوان

تبلیغات پیامکی تبلیغات پیامکی مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد قشم - میزان پلی فنلهای موجود در نوشابه های چای ناچیز است
مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد قشم
حفاظت از محیط زیست برای داشتن محیطی سالم
با کلیک روی ستاره یک امتیاز به این مطب بده
سه شنبه 30 شهریور 1389

میزان پلی فنلهای موجود در نوشابه های چای ناچیز است

سه شنبه 30 شهریور 1389

آمریکا  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: سلامت و طبیعت

محققان اعلام کردند میزان پلی­فنلهای مفید نوشابه های چای کمتر از چایهای دم کرده است.

به گزارش ایانا و به نقل از ساینس دیلی (Science Daily)، محققان در دویست و چهلمین نشست سالانه انجمن شیمی آمریکا در بوستون اعلام کردند بسیاری از نوشابه­های رایج در این بررسی مورد بازبینی قرار گرفتند. این نوشیدنیها در آمریکا سالی یک میلیارد دلار فروش دارند. اما محققان می گویند پلی فنلهای این نوشیدنیها کمتز از یک فنجان چای سیاه یا سبز دم کرده است. بعضی اوقات پلی فنلهای 20 بطری از نوشابه­ چای با پلی فنلهای تنها یک فنجان چای برابری می کند.

دکتر شیمینگ لی (Shiming Li) گفت: مردم خیلی خوب تفاوت مزایای سلامت بخش نوشیدن چای دم کرده با دیگر محصولات آن را می فهمند.

دکتر لی گفت: غیر از کم بودن مقدار پلی فنلها در نوشابه چای باید به وجود ترکیباتی مثل شکر زیاد در آنها اشاره کنم که کالری زیادی دارند و برای مصرف کنندگان چندان مناسب نیستند.

دکتر لی، کارشناس یک شرکت فناوری زیستی است و مواد غذایی دارویی تهیه می کند. وی اخیرا یک محصول چای سیاه انحصاری تولید کرد که به دلیل دارا بودن پلی فنل زیاد دارای خواص ضدالتهاب است.

دکتر لی و همکارانش، میزان پلی فنلهای شش نشان تجاری نوشابه چای را اندازه گیری کردند. نیمی از آنها فاقد آنتی اکسیدان و بقیه نیز مقدار بسیار ناچیزی از آن داشتند.

شش نوشابه چای مورد آزمایش حاوی 81، 43، 40، 13، 4 و 3 میلیگرم پلی فنل در هر قوطی 16 اونسی بودند. حال آن که یک فنجان چای سبز یا سیاه که در منزل دم می گذارند، حاوی 50 تا 150 میلیگرم پلی فنل است.

چای پس از آب پرمصرفترین نوشیدنی در جهان است و در چند سال اخیر در آمریکا بسیار طرفدار پیدا کرده است. در حال حاضر کل ارزش فروش چای در آمریکا به هفت میلیارد دلار در سال می رسد.

تبلیغات رسانه ها و نشریات علمی در زمینه خواص پلی فنلها در کاهش خطر سرطان و بیماری قلب از دلایل اصلی این اقبال عمومی به چای در آمریکا است.

دکتر لی گفت: برخی شرکتها مقدار پلی فنلها را روی برچسب نوشابه چای درج می کنند. اما ممکن است این اعداد صحیح نباشند. زیرا هیچ استانداردی برای تعیین مقدار پلی فنلها در یک محصول مشخص در دست نداریم.

مثلا یک عدد چای کیسه ای 2/2 گرم وزن دارد، اما می تواند حاوی 75 میلیگرم پلی فنل باشد. ولی به محض این که یک عدد چای کیسه ای را داخل آب داغ می اندازند، پلی فنلها محو می شوند. ضمن این که مقدار پلی فنلها با توجه به روش فرآوری و کمیت و کیفیت چای مورد استفاده جهت دم کردن و مدت زمان دم کشیدن فرق می کند.

چون پلی فنلها، تلخ و قابض هستند، بسیاری از تولیدکنندگان با هدف جلب رضایت مصرف کنندگان سعی می کنند این دو خصوصیت را در حداقل میزان خود نگه دارند. یک راه آسان این است که چای کمتری در نوشابه به کار برند که خود به خود باعث کاهش مقدار پلی فنلها می شود.

دکتر لی که با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) پلی فنلهای نوشابه های چای را اندازه گیری کرد، امید دارد تحقیقات مشابهی به منظور افزایش آگاهی مصرف کنندگان از محتوای مواد خوراکی انجام شود./

 

مترجم: سید محسن سنجری


کد خبر: H-890614-01






تبلیغات پیامکی